SPS Spiraali Stabilaatio harjoittelusta apua mm niska- ja selkävaivoihin.
Kolottaako selkä, niska-hartia? Oletko istunut päivän päätteen ääressä? Tai työskennellyt paikallaan seisten? Onko ryhtikin alkanut painua vähän kasaan?
Kokeile tsekkiläisen lääkäri Richard Smisekin kehittämää – SPS Spiral Stabilization – kehonhallinta- ja terapiamenetelmää. Jo muutamalla yksinkertaisella liikkeellä pääset alkuun ja keskittymällä ja toistamalla harjoitteita opit kotiharjoitteluohjelman helposti – mutta vasta harjoitus tekee mestarin.
Harjoittelusta:
- Harjoittelu perustuu koko kehoa kiertävien liikeketjujen ns. spiraaliketjujen harjoittamiseen. Spiraaliketjut ovat rankaa ojentavia / pidentäviä ja täten rankaa elvyttäviä liikeketjuja, kun taas suorat liikeketjut ns. vertikaaliketjut – joita käytämme istuessa / seistessä – ovat rankaa kasaan painavia liikeketjuja ja täten rangan aineenvaihduntaa heikentävää
- Tarkoilla lihasketjuliikkeillä voidaan harjoittaa, vahvistaa, venyttää ja rentouttaa kehon eri osia, esim. kehon spiraaliketjuharjoitteilla rentoutetaan vertikaaliketjun lihaksia kuten rankaa, sillä spiraali- ja vertikaaliketjut toimivat toistensa vastavaikuttajina
- Harjoitellaan pääasiassa seisten / pystyasennossa ja aina hengityksen tahdissa
- Harjoitteissa vatsalihaskorsetin merkitys korostuu
- Harjoittelussa käytetään lääkäri Richard Smisekin suunnittelemaa erityistä kuminauhaa vastuksena.
Lääkäri Richard Smisek on saanut hyviä tuloksia välilevyn pullistuma potilailla – ilman leikkaushoitoa – ja lasten skolioosien (kieroselkäisyyden) hoidossa.
Hyviä liikuntalajeja – joissa Spiraaliketjut aktivoituvat – ovat: sauvakävely (Huom! ei sauvojen kävelytys vartalon sivukeskilinjan edessä, mitä todella paljon näkee!) ja hiihto.